Úszómedencék

Fóliázott betonmedencék

Ebben az esetben a medence belső felületén PVC alapanyagú, UV stabilizált fóliaburkolat kerül elhelyezésre, ami biztosítja a vízzárást, és a felület megjelenését is. A fólia vastagsága általában 0,8-1,5 mm. A vékonyabb fóliák nagymértékű nyúlásra képesek, ezért általában a medence méreténél kisebb méretűre készítik, a medencébe helyezve, a víz súlya húzza a felületekhez, kisimítva ezzel a fóliát. A fólia és a beton közé nem rothadó a betonfelület érdességét elfedő szigetelőanyag elhelyezése szükséges (filc, geotextília). A vékonyabb fóliák erős igénybevétel, vagy kedvezőtlen geometriai kialakítás következtében meggyűrődhetnek, ami elrontja a medence megjelenését. A vastagabb fóliák közepén textilbetét van elhelyezve, ami biztosítja a fólia alaktartását, a gyűrődések jelenléte szakszerű kivitelezéssel teljesen kiküszöbölhető. A burkolat tekercsekből vágott fóliacsíkok helyszínen történő összehegesztésével készíthető el, ami szakképzettséget igényel.

A fólia burkolatú medencék fő előnye, hogy a vízzáróságot a fólia megnyugtató módon biztosítja, a szerkezetnek "csak" a statikai követelményeket kell kielégítenie. Gyakran alkalmazott szerkezet építési mód az oldalfalak zsalukőből történő megépítése, ami pontos, házilagos kivitelezést is lehetővé tesz, és az íves felületek is könnyen kiképezhetők. Hátránya, hogy a fólia viszonylag sérülékeny, idővel elszíneződik (másképpen a víz alatti felületek és a vízvonal feletti részek), illetve a fólia 10-15 év alatt elöregszik, cserére szorul, amit általában a medence körüli burkolat megbontásával együtt tudunk megtenni.

Betonmedencék

Általában csempével, vagy üvegmozaikkal lehet burkolni. A szakszerűen kivitelezett vasbeton medencéről elmondható, hogy a legtartósabb, mondhatni örök életű szerkezet. A vízzáróságot a betonszerkezet és a betonozás után felhordott külön vízzáró réteg biztosítja. A vízzáró beton speciális szemcseszerkezetű, adalékanyagokat is tartalmazó keverék, betongyárakban általában megrendelhető, helyszíni keverése nem ajánlott.

A medence vízzáróságát a vízzáró beton önmagában nem garantálja, ezért azt alábbiakra figyelni kell:

 • falvastagság: 20 cm-nél vékonyabb faltól nem várható vízzáróság,
 • megfelelő vasalás: a vasalásnak a medence repedésmentességét kell biztosítania, hiszen míg egy ház födémszerkezetében megengedhetők hajszálrepedések, a vízzáróság miatt medence esetében természetesen nem. Ezért célszerű a medence vasalását gyakorlott statikustervezővel megterveztetni.
 • a beton bedolgozása: nagyon fontos a beton megfelelő tömörségű bedolgozása, ami gépi tömörítéssel, vibrátorral érhető el. Vibráláskor ügyelni kell a vasak közé fűzött gépészeti vezetékek, egyéb beépítőelemek épségére, illetve arra, hogy ne mozduljanak el.
 • folyamatos betonozás: célszerű a medencét egy ütemben bebetonozni, annak érdekében, hogy elkerüljük a munkahézagok kialakulását. Legjobb a medence fenék- és oldallemezét egy napon kiönteni, ami megfelelő zsaluzási móddal egyszerűbb esetekben megoldható. Megengedhető a fenék és az oldalfalak külön - néhány napon belüli - betonozása is, de ebben az esetben a csatlakozó felületeket betonozás előtt megfelelően elő kell készíteni, esetleg munkahézag tömítő anyagokat kell alkalmazni.


A medencét burkolás előtt vízzárósági próbának kell alávetni. A vízzárósági próba időtartamát és a megengedett vízveszteséget szabványok rögzítik. Ha kiderül, hogy a medencéből vízelfolyás tapasztalható, műgyantás injektálás szükséges. Ha medence kívülről körbejárható, a vízelfolyás helye lokalizálható, a meghatározott helyen a repedésekben injektálni kell. Ha az injektálás utáni vízpróba sikeres, akkor lehet a belső vízzáró réteget felhordani és a medence burkolását megkezdeni.


A beton medencék fontos szerkezeti eleme a burkolat, ami döntően befolyásolja a medence megjelenését, tisztíthatóságát.

 • A legelterjedtebb, elegáns, könnyen tisztántartható burkolatfajta a jó minőségű, speciálisan medencék burkolataként használatos csempe. Kültéri medencék esetében is megfelelő ragasztó és szakember alkalmazásával a felfagyás elkerülhető.
 • A csempe burkolatok mellett egyre gyakrabban találkozhatunk üvegmozaik burkolatokkal. Legföbb előnye, hogy íves, szabálytalan formájú felületek is szépen burkolhatók, gazdagabb, összetettebb színvilág érhető el, mint a csempék esetében. Csak igazán hozzáértő burkolót szabad igénybe venni, ugyanis a pontatlan illesztések a vékony fugaméretek miatt szembetűnők lehetnek, elcsúfíthatják a medencét. Tisztántarthatóság szempontjából a csempés medencékkel egyenértékű.
 • Ritkán alkalmazott burkolási mód a medencék felületének festése. Olcsó, de nem túl tartós megoldás. Javítása esetén a felület minősége egyre romlik. Meg kell említeni még a vízzáróságot is biztosító műgyanta bevonatokat, melyek szintén könnyen tisztántarthatók. Felhordásuk szakembert kíván, áruk megközelíti a csempeburkolás árszintjét.

 

A kerti medence építés több szempontból megtérülő befektetés!

kerti medence építésKerti medence építés, a legmagasabb szakmai követelményeknek megfelelően, prémium minőségű anyagok felhasználásával, rövid határidővel!

Egyesek több hónapon át is gondolkodhatnak azon, hogy megéri-e belevágniuk a kerti medence építésbe. Attól tartanak, hogy a munkálatokra fordított idő, energia és pénz nem térülnek meg az elképzeléseiknek megfelelően. Ha Ön is ehhez a táborhoz tartozik, nem kell aggódnia, hiszen biztos lehet abban, hogy a medence építéssel előnyökre tehet szert!

A kerti medence építés több szempontból is megtérülő befektetés, amivel a megrendelők csak jól járhatnak. Például hosszú távon óriási összegeket lehet megspórolni azzal, ha az embernek nem kell fürdőbelépőre költenie. Egy család számára jelentős kiadásokkal járhat az, ha szeretnének egy strandon vagy a Balatonon fürdőzni. Ezzel szemben ha az embernek otthon a kertjében van medencéje, nem kell költenie az utazásra, étkezésre, egyéb szórakozási lehetőségekre. A medence építéskor csak egyszer muszáj kifizetni a költségeket, utána pedig nincs akadálya korlátlan, díjmentes fürdőzésnek. 

kerti medence építés az ingatlan értékét is növeli. Nagyon sok eladó háznál található saját medence, ez pedig vissza is tükröződik az ingatlan vételárán, sokan pedig kifejezetten olyan házat keresnek, ahol van lehetőség a privát fürdőzésre. Ha úgy alakulna az élet, hogy eladná az otthonát, nem veszhet kárba a munkálatokra fordított pénz, hiszen az új tulajdonostól visszakaphatja a medence árát.

Mindenképp megéri belevágni a munkálatokba. Cégünk több éves tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik a medence építés terén. Prémium minőségű anyagokkal dolgozunk, amikkel szerkezetileg és esztétikailag egyaránt kifogástalan végeredményt tudunk biztosítani. Időtálló, strapabíró medencéket kivitelezünk megrendelőinknek. Weboldalunkon bővebb információkat is találhat szolgáltatásainkról, és korábbi munkáinkat is megtekintheti. Ha kérdései lennének, vagy személyes megbeszéléshez időpontot foglalna, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

A budapesti  uszodatechnika területének egyik legjobbja vagyunk!

uszodatechnikaOlyan cégre van szüksége, ami budapesti  uszodatechnika területén jártas? Természetesen nemcsak egy ilyen vállalkozás létezik, de nem mindegyik ugyanolyan színvonalas. Válasszon olyan fővárosi céget, amiben nem fog csalódni hosszú távon sem, mert termékeik és szolgáltatásaik minden tekintetben kifogástalanok, válasszon minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha érdekli az uszodatechnika Budapesten, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, kiváló ár-érték arányban! Mindenképpen lépjen velünk kapcsolatba, ha a fővárosban medencét szeretne építtetni vagy esetleg már a meglévő medencéjéhez van szüksége különböző uszodatechnikai termékekre! Ezen túl ránk bízhatja a medencével kapcsolatos karbantartási, szervizelési munkálatokat is, gondoskodunk arról, hogy a medencéje még sokáig a legjobb formáját tudja hozni.

A budapesti uszodatechnikával foglalkozó cégünk már számos elégedett ügyfelet kiszolgált és továbbra is arra törekszik, hogy jó hírnevét megtartsa. Amennyiben érdeklődik tevékenységünk iránt, keressen fel minket bizalommal!

 

Várjuk, ha a tavaszi medence beüzemeléshez uszodatechnikai termékekre van szüksége!

uszodatechnikaiA medencetulajdonosoknak tavasszal számos üzemeltetési feladatuk van, ilyenkor az is előfordulhat, hogy a munkálatokhoz új uszodatechnikai eszközöket szükséges beszerezni. 


Az első és legfontosabb lépés az üzemeltetés során, a medence téli takarójának és az azt rögzítő vízzsákoknak az eltávolítása. Sokan ekkor szembesülhetnek azzal, hogy új medencetakaróra vagy rögzítőre van szükség, mivel a telet nem bírták ki ezek az uszodatechnikai eszközök. A gépházat érintő szerelés ugyanilyen érzékeny terület a tavaszi beüzemelés során. Gyakran ekkor tapasztalható, hogy nem működnek megfelelően például a szűrők, ezért elengedhetetlen, hogy új elemek kerüljenek beszerzésre. Végül, de nem utolsó sorban, a különböző vegyszerek adagolásáról sem szabad megfeledkezniük a medencetulajdonosoknak. Mivel ezek az uszodatechnikai termékek erősen a fogyóeszközök kategóriáját erősítik, ezekből biztosan kell majd vásárolnia a szezon kezdetekor. 


Ha bármilyen uszodatechnikai termékre van szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Uszodatechnika: A családi medence vízkezelése

A családi medence vízkezeléseEgy medence sok örömöt képes okozni használóinak, különösen akkor, ha saját, családi medencével büszkélkedhetünk. Nem kell gondot fordítani az időzítésre, másokhoz igazodni, elviselni a tömeget vagy éppen aggódni a víz tisztaságáért. Egy saját medence előnyei közé tartozik az is, hogy teljesen biztosak lehetünk annak higiénikus működésében, hiszen mi magunk ellenőrizzük.

A medence vizének kezelésénél a következőkre kell ügyelni uszodatechnikai szempontból:

 • Érdemes olyan termékcsaládot választani víztisztító szerekből, amelyek már kipróbáltak.
 • Algátlanítás, fertőtlenítés, a víz kémiai egyensúlyának beállítása és fenntartása, ezek mind fontosak.
 • Az ideális pH érték 7,2-7,6 - csak ezen az értéken marad a víz tiszta és átlátszó.
 • A fertőtlenítés általános eszköze a klór, ami megöli a baktériumokat, mikroorganizmusokat. Ideális mennyisége 0,3-0,5 mg/l a hétköznapi mértékben szennyezett medence víz esetében. Azonban a túlzásba vitt klórozás káros az egészségre.
 • Pelyhesítő szert akkor érdemes alkalmazni, ha a víz erősen opálos. A szer pelyheket képez a nagy méretű szennyeződésekből, így azokat a vízszűrő képes kiszűrni.

Uszodatechnikával kapcsolatos további kérdései vannak? Forduljon hozzánk bizalommal!

Select Kft.
Uszodatechnika

: Szalay Gergely ügyvezető
: 1173 Budapest, Tápióbicske u. 14.
: info@selectkft.hu
: +36 1 252 3155
: +36 20 804 4490