Élményelemek

A medence értékét nagyban emelő, használatát sokkal komfortosabbá tévő berendezések gyűjtőneve, melyekkel igazán különlegessé, és élvezetesebbé tehetjük pihenésünket.

Szűrő-forgató berendezések

A medence vízkezelésének egyik legfontosabb folyamata a víz szűrése, forgatása. Minden medencébe, és uszodába szükségeltetik ilyen szűrő-forgató berendezés beépítése, ha hosszú távon szeretnénk tiszta, higiénikus, egészséges vízben fürdőzni. Éppen ezért a medence építésénél igen-igen nagy gondossággal kell kiválasztani ( szakember segítségével ) a medence méretéhez, használatához leginkább megfelelő gépészeti berendezést.

A gondosan megtervezett és beépített szűrő-forgató berendezés megfelelő vegyszerezéssel együtt garantálni fogja számunkra az egészséges fürdőzést egy víztiszta tiszta víz környezetében...
 

Működés elv:

A szűrő a medencetérből szkimmer, és / vagy fenékürítő segítségével elszívja a vizet a medencéből. A beszívott szennyeződésekkel teli vizet a szűrő a benne levő szűrőrendszer (papírszűrő, vagy homokszűrő) segítségével megszűri, és a megtisztított (és esetleg fűtött) vizet, visszajuttatja a szivattyú segítségével a medencébe.
Mivel ez a folyamat állandó, a medence terében lévő vízszint nem változik a berendezés működése során.
Ezen szűrőberendezéseket időnként tisztítani kell, de ezen tisztítási folyamat nem igényel különösebb szakértelmet, és néhány perc alatt elvégezhető.

A korszerű technológia lehetővé teszi hogy ezen berendezések automatikusan működjenek, tehát a ki-és bekapcsolást valamint a medence fűtését felügyelet nélkül lehet üzemeltetni...


Ellenáramoltató berendezés

Egy olyan berendezés, mely a medence egyik végébe kerül beépítésre. Működés közben egy olyan vízáramlatot generál a medence vizében, hogy a géppel szemben úszó ember úszását megnehezíti, ezáltal egy saját magánmedencében is megvalósítható a folyamatos úszás élménye...


Medencefűtés

Ön jéghideg vízben szeret fürödni? Ugye nem. Nos éppen ezért van szükség a medence vizének fűtésére.

A fűtést leggyakrabban 3 féle módon oldhatjuk meg:
  • A medence vizét a ház kazánjáról hőcserélő segítségével fűtjük.
  • Egy elektromos fűtőberendezés kerül a gépészetbe, és felmelegíti a rajta átfolyó vizet.
  • Hőszivattyúval (kifejezetten medencéhez gyártott)

Továbbá lehetőség van napkollektoros fűtésre is, de ezt a technológiát már ritkán alkalmazzák Magyarországon magas ára és helyigénye miatt.


Vízköpők, csobogók

Milyen csodálatos érzés, amikor elmegyünk egy vellness szalonba, és a nyakunkat, testünket masszíroztatjuk.

Ezt a csodálatos érzést varázsolhatjuk a vízköpőkkel otthonunkba. Többféle kivitelben, igény szerinti teljesítménnyel kényeztetheti magát az általunk kínált vízköpőkkel.

Világítás:

Nincs is csodálatosabb, mikor egy csendes nyári forró estén, a kertünkben levő medencénél felkapcsoljuk a világítást, és a víz fényjátéka cikázik testünkön. Káprázatos látványt nyújtva méltán állíthatjuk hogy megéri a pénzét...

Ezen világításoknak nemcsak esztétikai szerepe van, hanem a biztonságos esti-éjszakai fürdőzést is elősegíti.

Víz alatti effektek, zenék:

Ki az aki nem szereti a zenét? Pláne, ha bármit lejátszhatunk rajta?

Talán lehet másra is használni a megszokott hanghullámokat?

Nos igen, Európa-szerte hódít ezen őrület, és most már Magyarországon is elérhető az extrák e fajtája.

A víz köztudottan jobban vezeti a hanghullámokat, mint a levegő, és a gyártók tervezéskor ezt a tulajdonságot használták fel e termékek megalkotásánál, valamint terápiás jótékony hatása is bizonyított.

Kivételes élményt ad úszás közben a víz alatt, viszont a víz felszíne felett szinte semmit sem lehet hallani, ezáltal sem zavarjuk környezetünket.

A víz alatti zeneélményt adó eszközök, komolyan ellenállnak a vegyszereknek, ezáltal is hosszú élettartalmat kínálva a megrendelőknek.

Select Kft.
Uszodatechnika

: Szalay Gergely ügyvezető
: 1173 Budapest, Tápióbicske u. 14.
: info@selectkft.hu
: +36 1 252 3155
: +36 20 804 4490